Mečoun s ananasovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun s ananasovou omáčkou
Mečoun s ananasovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Filé z mečouna |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
10 g | Koriandr čerstvý |
125 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
10 g | Chilli paprička |
5 g | Cukr krupice |
275 g | Kompot ananasový |
20 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Papája zralá |
100 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 817,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Pepř cayenský, Sůl, Chilli paprička, Cukr krupice, Kompot ananasový, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Papája zralá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun s ananasovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr, |
2 | kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř. |
3 | Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat. |
4 | Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme. |
5 | Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou. |