Hovězí s křenovou kapsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s křenovou kapsou
Hovězí s křenovou kapsou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 37180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3,5 dl | Bujón natur hovězí |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso zadní |
110 g | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 182,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s křenovou kapsou postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon. |
3 | Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme. |
4 | Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.