Plněná prsa s česnekovou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná prsa s česnekovou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Nové koření celé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 ks | Pepř černý celý |
100 ml | Smetana sladká 12% |
100 g | Špenát mražený |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana sladká 12%, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná prsa s česnekovou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na řízky a lehce je naklepeme. Maso osolíme, posypeme drceným pepřem a novým kořením, přidáme nakrájený špenát. Potom plátky přeložíme tak, aby nám náplň zůstala uvnitř a nevytékala ven. Zpevníme závitky párátky nebo nití. |
2 | Na rozpáleném oleji dozlatova opékáme, maso musí být měkké. Potom závitky z pánve vyndáme. Do šťávy z masa dáme máslo a tenké plátky česneku na něm orestujeme. Jako poslední přidáme mouku a osmažíme jí, zalijeme vodou a krátce povaříme. Do vzniklé omáčky přidáme smetanu a dosolíme. |