Recept

Višňový závin s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37289

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
400 g Mouka pšeničná hladká
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
125 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 733kJ
19% Sacharidy 69 g
31% Tuky 23 g
4% Sodík 86 mg
17% Bílkoviny 9 g

Višňový závin s pivem postup přípravy receptu:

1

Změklý ztužený tuk smícháme s prosátou moukou, solí a rozšlehanými vejci. Na závěr vmícháme pivo. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme alespoň hodinu v chladničce odpočinout. Poté těsto vyválíme, poklademe vypeckovanými višněmi, poprášíme skořicí, posypeme cukrem, zabalíme a pečeme v předehřáté troubě. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept