Lasagne s cuketou a lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s cuketou a lilky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37431 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Česnekové máslo |
450 g | Cuketa |
6 plátek | Lasagne |
1 kg | Lilek |
15 g | Máslo bylinkové |
225 g | Mozzarella |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
6 dl | Omáčka bešamelová |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
6 dl | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 592,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Lilek, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Lasagne, Máslo bylinkové, Mozzarella, Olej olivový, Omáčka bešamelová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s cuketou a lilky postup přípravy receptu:
1 | Na tenké plátky pokrájíme lilky a dáme je do cedníku. Posolíme a dáme stranou na 20 minut. Poté je necháme okapat a osušíme. |
2 | 4 lžíce olivového oleje rozpálíme ve woku a osmahneme polovinu plátků lilku cca 7 minut. Poté osušíme a osmahneme takto zbývající lilky. |
3 | Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo, přidáme cukety nakrájené na kolečka a smažíme 6 minut, poté je vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat. |
4 | Polovinu plátků cuket a lilků dáme do zapékací mísy. Posypeme polovinou mozzarelly, zalijeme polovinou rajčatového protlaku a překryjeme 3 plátky lasagní. Zopakujeme postup, končíme lasagnemi. |
5 | Zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme parmezánem a oreganem. |
6 | V předehřáté troubě zapékáme 35 minut a poté ihned podáváme. |