Recept

Pizza s cibulí a slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37458

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
100 g Anglická slanina
2 ks Cibule červená
1 špetka Oregano sušené
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
19% Sacharidy 68 g
17% Tuky 13 g
12% Sodík 231 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pizza s cibulí a slaninou postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Těsto potřeme rajčatový protlakem a klademe na něj na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu.

7

Osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

8

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept