Lilková zeleninová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková zeleninová směs
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37472 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 674,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr krupice, Lilek, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková zeleninová směs postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na tenké proužky velikosti bramborových hranolků, dáme je do cedníku, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté je opláchneme a osušíme. |
2 | Rozehřejeme 5 lžic rostlinného oleje v předehřátém woku, přidáme proužky lilku a 4 minuty smažíme. Poté lilek vyndáme a necháme okapat. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý rostlinný olej, přidáme rozetřený česnek, bílé části pokrájených jarních cibulek, zázvor a smažíme minutu. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a chilli omáčku. Promícháme. |
3 | Do woku vrátíme proužky lilku s cukrem, rýžovým octem a půl lžičkou soli. Mícháme, poté přidáme solamyl. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Do woku přidáme zelené části jarních cibulek a promícháme. Zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme. |