Jednoduchý recept

Lilkový humus

  • Saudská Arábie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 37564

Ingredience

35 ml Citronová šťáva
1 kg Lilek
60 g Olej olivový extra panenský
5 g Olivy černé
2 polévková lžíce Omáčka Tahini
0,5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 g Sůl
13 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 129kJ
6% Sacharidy 23 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 91 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lilkový humus postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. Pokud bychom chtěli použít gril, musíme dávat pozor, kdy se na lilku objeví bublinky. V ten moment jsou propečené.

2

Necháme vychladnout a opatrně oloupeme.

3

Do mixéru dáme oloupané lilky, česnek, citronovou šťávu, tahini, olivový olej a část nasekané petržele. Vše spolu dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a opepříme.

4

Naservírujeme do nepříliš hluboké misky a ozdobíme zbytkem nasekané petržele a olivami.

Poznámka

Na ozdobu můžeme použít i červenou mletou papriku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept