Recept

Mexické hovězí žebírka

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37567

Ingredience

1,5 kg Hovězí žebra
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř cayenský
5 g Sůl
Marináda
450 g Cibule
3 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kávová lžička Kmín mletý
750 ml Omáčka k masu mexická
2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 g Zázvor mletý
5 stroužek Česnek
40 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,020 kcal
Kilojoule 4 266kJ
13% Sacharidy 47 g
95% Tuky 72 g
27% Sodík 543 mg
79% Bílkoviny 45 g

Mexické hovězí žebírka postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme mexickou omáčku, světlé pivo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, nakrájenou cibuli, drcený česnek, hnědý cukr, kmín a zázvor. Maso vložíme do marinády, několikrát je obrátíme, volně přikryjeme a necháme 1-2 dny v chladničce marinovat.

2

Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme, maso osušíme papírovými ubrousky.

3

V pekáči rozpálíme olej a maso na něm dohněda smažíme ze všech stran.

4

Pokud užíváme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přilijeme marinádu, přikryjeme a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Podle potřeby maso během úpravy podléváme teplou vodou. Teploměr by měl ukazovat 75°C (propečené maso).

5

Pekáč vyjmeme z trouby a necháme 15-20 minut stát. Maso nakrájíme na plátky. Šťávu okořeníme cayenským pepřem, případně solí a prohřejeme ji. Maso narovnáme na mísu a zalijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept