Kachna pomalu pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pomalu pečená
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 617,1mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 23,4mg |
Vláknina | 379,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pomalu pečená postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, opláchneme a necháme ji okapat. Potom ze všech stran osolíme a posypeme kmínem a majoránkou. |
2 | Takto připravenou kachnu vložíme do pekáče, ničím nepodléváme, přiklopíme a pomalu pečeme při teplotě 140°C. Při této teplotě pečeme přikrytou kachnu 4 hodiny. |
3 | Odkrytou kachnu pečeme ještě další půlhodinu, ale to již zvýšíme teplotu na 200°C. |
4 | Kachna je upečená ve vlastní šťávě a je výborná. |