Jednoduchý recept

Kuřecí stehna na paprice a pivě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37614

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kečup
10 g Klobása vepřová
400 g Kuře
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kávová lžička Vegeta

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 456kJ
2% Sacharidy 8 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 140 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kuřecí stehna na paprice a pivě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Maso lehce naklepeme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

3

Do misky k masu přidáme cibuli, klobásu, přilijeme olej, přidáme papriku, pepř a vegetu.

4

Vše smícháme a necháme uležet.

5

Po odležení maso vložíme do pekáčku, přikryjeme alobalem a půl hodiny pečeme ve středně vyhřáté troubě.

6

Po 30 minutách pečení sundáme alobal a přilijeme pivo a přidáme kečup a hořčici.

7

Ještě 25 minut zapékáme.

Poznámka

Kečup můžeme nahradit rajským protlakem nebo čerstvými rajčaty. Doporučujeme maso naložit na 24 hodin. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. Při dopékání je možno přidat nakrájená rajčata a čerstvou papriku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept