Směs pro všední dny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs pro všední dny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37617 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
2 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Máta |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 42,6mg |
Draslík | 863,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cizrna konzervovaná, Cuketa, Kmín celý, Koriandr mletý, Kurkuma, Lilek, Máta, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs pro všední dny postup přípravy receptu:
1 | Stopky lilku odřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety očistíme a nakrájíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm lilek, pokrájenou cibuli, česnek, cukety a chilli papričky. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu, garam masalu a povaříme 30 vteřin. Přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vývar. Povaříme 10 minut, poté přidáme okapanou cizrnu a dalších 5 minut povaříme. |
3 | Přimícháme nasekanou mátu a smetanu a zahřejeme. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.