Zapečené nudle s lososem a chřestem po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené nudle s lososem a chřestem po italsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37727 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bujón zeleninový |
400 g | Chřest bílý |
300 g | Chřest zelený |
150 g | Filety z lososa atlantického |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Nudle široké |
150 g | Omáčka na těstoviny sýrová parmezánská |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 213,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Chřest zelený, Máslo čerstvé, Nudle široké, Omáčka na těstoviny sýrová parmezánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z lososa atlantického nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené nudle s lososem a chřestem po italsku postup přípravy receptu:
1 | Zelený a bílý chřest oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Nudle uvaříme podle návodu na obale. |
2 | Sýr nastrouháme. V litru vroucí, osolené vody rozdrobíme 2 kostky zeleninového bujónu, do této vody dáme vařit chřest bílý a po 5 minutách chřest zelený. Poté rozmícháme ve vodě s chřestem Niva omáčku a opepříme. Potom vsypeme do vývaru na nudličky nakrájené filety lososa. |
3 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Nízkou zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji postupně vrstvami zeleninové omáčky a vrstvami vařených nudlí, přičemž první vrstva bude zeleninová omáčka s lososem a poslední vstva bude strouhaný Parmezán. Pokrm pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Podáváme teplé. |