Recept

Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37750

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
600 g Brambory
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
400 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Kerblík
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř bílý
400 g Rajčata
1 dl Rajčatová šťáva
2,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
11% Sacharidy 40 g
13% Tuky 10 g
26% Sodík 519 mg
17% Bílkoviny 10 g

Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.

2

Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.

3

Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.

4

V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.

5

Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept