Tuňákový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37761 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
250 g | Slanina vepřová |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 203,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Slanina vepřová, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, droždí, 150 ml vody a špetku cukru. Vše promícháme, přidáme ještě špetku soli a 50 ml olivového oleje a pořádně prohněteme. Těsto pak necháme cca 20 minut na teplém místě, kde by nám mělo zhruba zdvojnásobit objem. |
2 | Mezitím si připravíme zbytek. Oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme je s cibulí. Pak směs vložíme na rozpálenou pánev, kde cca pět minut podusíme. |
3 | Na pracovní desku si vyndáme formu na koláč a vložíme do ní připravené těsto. Rovnoměrně těsto posypeme cibulovou směsí. Na závěr na těsto rozdělíme okapaný obsah konzervy tuňáka. |
4 | Vše zalijeme omáčkou. Tu si připravíme ze smetany, kterou smícháme s vejcem. Okořeníme špetkou soli, pepře a petržele. Nyní omáčku rozlejeme po celém koláči. |
5 | Nyní stačí dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a nechat 25 minut péct. |