Pálivý masový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivý masový závin
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37769 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
500 g | Hovězí maso mleté |
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 176,3mg |
Draslík | 514,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 137,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivý masový závin postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme feferonky napůl a zbavíme je semínek. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky i s cibulí vmícháme do mletého masa a přidáme sůl a pepř. Vše pořádně promícháme. |
2 | Připravíme si listové těsto podle návodu na obalu. Pořádně jej rozválíme na pracovní desce a posypeme strouhankou. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto, které pak zabalíme. |
3 | Závin přeneseme na plech, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme 45 minut na 200 stupňů. |