Jehněčí kebab na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kebab na kari
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí maso |
1 ks | Limetka |
Marináda | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
5 g | Kari koření |
5 g | Kmín drcený |
30 g | Koriandr čerstvý |
20 ml | Limetka |
10 g | Máta |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 161,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Česnek, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Limetka, Máta, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kebab na kari postup přípravy receptu:
1 | Smícháme z přísad marinádu. Vložíme do ní na kousky nakrájené maso a promícháme. Přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. |
2 | Jehněčí napíchneme na jehly a opékáme podle chuti: středně propečené |
3 | 4 minuty z každé strany, dobře propečené 5 minut. Podáváme s řezy limetky. |