Recept

Jehněčí kotleta s mátovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37910

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
800 g Jehněčí kotlety
125 g Máslo čerstvé
20 g Máta
10 ml Ocet vinný
15 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 164kJ
1% Sacharidy 2 g
86% Tuky 64 g
31% Sodík 615 mg
72% Bílkoviny 41 g

Jehněčí kotleta s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku rozšleháme 3 žloutky pokojové teploty a po 2 kávových lžičkách citronové šťávy a bílého vinného octa. Položíme do vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne. Mírně rozehřejeme máslo a postupně je zašleháváme do žloutkového základu. Šleháme, až omáčka znovu zhoustne. Zašleháme 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Kotlety z obou stran osolíme, opepříme, mírně potřeme olejem.

3

Dáme je 10 cm pod horký gril a chceme-li je středně propečené, grilujeme 3-4 minuty, dobře propečené o něco déle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept