Barevná rýže s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevná rýže s fazolemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37932 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
80 g | Fazole černé |
83 g | Fazole červené |
85 g | Jáhly - loupané proso |
360 g | Lepkavá rýže |
10,5 g | Sůl |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 347,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole černé, Jáhly - loupané proso, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Lepkavá rýže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevná rýže s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Černé fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je. Po namočení je scedíme a necháme okapat asi 10 minut. Africké jáhly proplachujeme třením pod tekoucí vodou, než odtéká čistá, potom necháme namočené asi hodinu, po scezení necháme okapat asi 10 minut. Fazole přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a scezené je necháme 10 minut okapat. Fazole vsypeme do hrnce s 1 litrem horké vody a přivedeme je k varu. Ve zvláštním kastrůlku rozpustíme v 1 dl vody sůl a přivedeme k varu. Touto slanou horkou vodou solíme vařící se fazole. Když se voda vaří, fazole scedíme (scezenou vodu z fazolí použijeme na vaření rýže). Potom vodu vyměníme, v čerstvé vodě vaříme dalších 20 minut a dbáme, aby fazole nepopraskaly. Do vody, ve které jsme vařili fazole, dáme vařit rýži. Když je rýže měkká, scedíme ji. Do kastrolu s vodou nasypeme vařenou rýži, černé fazole a vše zahřejeme k bodu varu. Když se vše začne vařit, vaříme směs 3 minuty. Po této době zmírníme plamen, přidáme jáhly a vaříme dalších 10 minut. Když je vše nasáklé vodou, vaříme ještě 13 minut. |
2 | Po této době vypneme plamen a pokrm necháme v hrnci dojít. Podáváme teplé, dobře promíchané, v miskách. |