Malé medové perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé medové perníčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37939 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Amonium |
1 špetka | Anýz mletý |
0,3 ks | Citrony |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Hřebíček |
150 g | Mandle |
120 g | Med včelí |
300 g | Mouka žitná |
1 ks | Nové koření celé |
250 g | Poleva čokoládová |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 85,8mg |
Draslík | 302,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Med včelí, Nové koření celé, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Mouka žitná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé medové perníčky postup přípravy receptu:
1 | Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto. |
2 | Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí. |