Jehněčí kýta s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s fíky
Jehněčí kýta s fíky
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
250 g | Fíky sušené |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 ks | Pažitka |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 117,8mg |
Draslík | 868,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky sušené, Jehněčí kýta, Kmín římský, Pažitka, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Nové koření mleté, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s fíky postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme. |
3 | Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran. |
4 | Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme. |
5 | Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |