Salát z červené cibule a granátových jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené cibule a granátových jablek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37970 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
80 ml | Citronová šťáva |
100 g | Granátové jablko semínka |
2 polévková lžíce | Pažitka |
80 ml | Šťáva z granátových jablíček |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 100,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Šťáva z granátových jablíček, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Granátové jablko semínka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené cibule a granátových jablek postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Poté vložíme cibuli do misky, přelijeme šťávou z granátových jablek a citronovou šťávou. Necháme 30 minut marinovat. |
3 | Poté cibuli scedíme a vložíme do salátové mísy, osolíme, přidáme pažitku, zrníčka z granátových jablek a promícháme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k jehněčímu masu.