Rýže s kaštany a houbami na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s kaštany a houbami na česneku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37990 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
30 g | Fazole |
24 g | Ginkgo |
60 g | Kaštany jedlé |
90 g | Lepkavá rýže |
10 g | Oříšky piniové |
360 g | Rýže loupaná |
600 ml | Voda pitná |
37 g | Žampiony čerstvé |
25 g | Ženšen |
Kořenící omáčka | |
---|---|
5,5 g | Česnek |
14 g | Cibule |
8 ml | Olej sezamový |
54 ml | Omáčka sójová |
0,1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř červený celý |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 179g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 515,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 67,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaštany jedlé, Oříšky piniové, Rýže loupaná, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Česnek, Cibule, Olej sezamový, Pepř červený celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Ginkgo, Lepkavá rýže, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ženšen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s kaštany a houbami na česneku postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub. |
2 | Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř nameleme na mlýnku na koření. |
3 | Do hlubšího hrnce dáme připravenou rýži, fazole, kousky kaštanů, plátky hub a ženšenu a vše zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme směs ještě |
4 | 3 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme kousky ginkgo, piniové oříšky a vaříme dalších 10 minut. |
5 | Po těchto 10 minutách je pokrm hotový. Necháme ještě dalších 10 minut odstát v hrnci. Pokrm podáváme horký, v miskách, přelitý kořenící omáčkou. |
6 | Kořenící omáčka: |
7 | Sojovou omáčku smícháme se sekanou cibulkou, nasekaným česnekem, mletým červeným pepřem, sezamovou solí, černým mletým pepřem a sezamovým olejem. |