Medový perník s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový perník s ořechy
Medový perník s ořechy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38016 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
160 g | Cukr moučkový |
20 g | Kakao |
150 g | Med včelí |
240 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy lískové |
140 g | Sádlo škvařené |
100 g | Šlehačka ve spreji |
30 g | Soda jedlá |
25 g | Tuk |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 265,3mg |
Draslík | 175,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Ořechy lískové, Sádlo škvařené, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový perník s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto. |
2 | Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. |
3 | Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou. |