Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38060 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
60 ml | Olej olivový |
70 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 507,2mg |
Draslík | 357,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Olej rozpálíme a krátce na něm zeleninu osmahneme. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme na jemné kousky. |
2 | Na rozpálenou pánev s olejem nalijeme vždy čtvrtinu vaječné směsi, posypeme čtvrtinou sekané petrželky, osmahneme do zezlátnutí, poté na pánvi srolujeme a opékáme do zezlátnutí. Tímto způsobem připravíme čtyři omelety, která následně servírujeme s osmaženou zeleninou. |