Jednoduchý recept

Brambory pečené na sádle s pažitkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38099

Ingredience

2,5 kg Brambory
500 g Husí sádlo
4 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 664kJ
6% Sacharidy 21 g
45% Tuky 33 g
4% Sodík 76 mg
8% Bílkoviny 4 g

Brambory pečené na sádle s pažitkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.

2

Do pekáče vložíme husí sádlo a necháme 20 minut v předehřáté troubě rozpálit.

3

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut.

4

Poté brambory scedíme, obalíme v najemno nasekané pažitce, osolíme a nasypeme do pekáče s rozpáleným husím sádlem. Brambory pečeme 30 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 30 minut.

5

Po upečení ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept