Brambory pečené na sádle s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené na sádle s pažitkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38099 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2,5 kg | Brambory |
500 g | Husí sádlo |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 697,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Husí sádlo, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambory pečené na sádle s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. |
2 | Do pekáče vložíme husí sádlo a necháme 20 minut v předehřáté troubě rozpálit. |
3 | Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut. |
4 | Poté brambory scedíme, obalíme v najemno nasekané pažitce, osolíme a nasypeme do pekáče s rozpáleným husím sádlem. Brambory pečeme 30 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 30 minut. |
5 | Po upečení ihned servírujeme. |