Recept

Rajčatová polévka se sýrovou zavářkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38117

Ingredience

1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 770kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
12% Sodík 231 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rajčatová polévka se sýrovou zavářkou postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata, oloupanou cibuli a celerovou nať uvaříme v 1l osolené vody.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji rozvařenými rajčaty a metlou dobře rozmícháme. Opepříme a podle chuti osladíme. Zvolna vaříme asi 20 minut.

3

Potom polévku přecedíme a zbylá rajčata prolisujeme sítem.

4

Z nastrouhaného sýru, hrubé mouky a vejce umícháme těstíčko a přes vidličku je nakapeme do vroucí polévky. Povaříme ještě 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept