Ryba v ostré kokosové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v ostré kokosové omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
300 ml | Mléko kokosové |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
salsa | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Česnek, Chilli omáčka, Limetková šťáva, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Cibule červená, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v ostré kokosové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Za občasného míchání podusíme asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní kokosové mléko a rajčatový protlak. Znovu přivedeme k varu. |
2 | Příprava salsy: Oloupané, nadrobno nakrájené rajče smícháme v misce s nasekanou cibulí, nasekaným česnekem, vinným octem, limetkovou šťávou, slunečnicovým olejem, nasekanou petrželkou a chilli omáčkou. |
3 | Do omáčky se zeleninou vložíme omyté, na širší pruhy nakrájené porce ryby a zvolna vaříme 5-10 minut. |
4 | Hotový pokrm upravíme na servírovací mísu a posypeme nasekaným koriandrem. Salsu podáváme v misce zvlášť. |