Mořská směs v tomatě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská směs v tomatě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 38173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
100 g | Hřebenatka |
1 kávová lžička | Kapary |
200 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Mořský ďas |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 906,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Hřebenatka, Mořský ďas, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská směs v tomatě postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme olivový olej. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek a okapané ančovičky. Osolíme, okořeníme chilli, pepřem a za stálého míchání zvolna restujeme 5 minut. |
2 | Potom přidáme rajčata, přilijeme víno, vývar a omáčku povaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme omyté krevety, hřebenatky a mořského ďasa. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, kapary a povaříme 5 minut. |