Zeleninový salát s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s Nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 38175 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Ciabatta |
40 g | Cibule červená |
20 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
500 g | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 477,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ciabatta, Ocet vinný, Rajčata, Salát římský, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Ciabattu pokrájíme na kostičky a rozložíme na plech. Necháme opéct při 190°C dokřupava. |
2 | Salát omyjeme a natrháme na kusy. Nivu pokrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na drobnější kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Všechny suroviny smícháme v míse, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, octem a promícháme. |
4 | Salát ihned servírujeme. |
Poznámka
Salát můžeme doplnit i parmskou šunkou.