Roštěná s listovým špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná s listovým špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,1mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná s listovým špenátem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme nasucho v pánvi. |
2 | V kastrole na polovině oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené maso, šťávu po pečení odvařenou z pánve, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | K měkkému masu přidáme omytý, jemně nakrájený čerstvý špenát. Zasypeme moukou, pokapeme zbylým olejem a promícháme. Pod pokličkou zvolna dusíme, aby špenát změkl. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny. |