Bramborové knedlíky s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s žampiony
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38361 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
1,5 dl | Smetana jihočeská zakysaná15% |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
3,5 l | Voda pitná |
700 g | Žampiony čerstvé |
bramborové těsto | |
---|---|
800 g | Brambory |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Brambory, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana jihočeská zakysaná15%, Sůl mořská, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory a uvaříme doměkka ve slupce. Vaříme je asi 25 minut. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme žampiony, osušíme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dáme je do mísy, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem, muškátovým oříškem, mořskou solí a pokapeme citronovou šťávou. Očištěnou šalotku s česnekem drobně pokrájíme. Omyjeme celerovou a petrželovou nať, několik lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme. |
3 | V pánvi, na rozpáleném oleji, zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme žampiony, které restujeme asi 2-3 minuty dozlatova. Pak přimícháme zakysanou smetanu, promícháme, dochutíme solí a odstavíme z plotny. |
4 | Uvařené brambory slijeme, trochu vychladlé oloupeme, jemně nastrouháme a dáme je do mísy, přidáme většinu hrubé mouky, sůl, vejce a těsto promícháme, pak ho dáme na zbytkem muky pomoučený vál, dobře rukama propracujeme a utvoříme z těsta válečky o síle asi 4 cm. z válečků nakrájíme dílky široké asi 1.5-2 cm a z každého vytvarujeme malou šišku. |
5 | Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenu vodu. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je pomalu 2 minuty. Občas je promícháme, aby se nepřilepily. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a dáme na pánev, kde jsme si rozehřáli máslo. Promícháme je s nakrájenou celerovou a petrželovou natí a krátce osmažíme. |
6 | Na talíře dáme bramborové knedlíčky, žampiony, ozdobíme lístky petrželky a podáváme. |