Omáčka z vína, masa a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z vína, masa a rajčat
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38371 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
30 g | Slanina vepřová |
30 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 429,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pepř bílý, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maso mleté - mix, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z vína, masa a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli se slaninou, za stálého míchání opečeme, aby cibule zezlátla, poté vmícháme mleté maso a smažíme. |
2 | Přidáme sůl, hořčici, pepř, víno a vývar. Mezitím zbavíme rajčata slupky, poté je přidáme do omáčky, povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme krátce prohřát a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme k těstovinám.