Dvoubarevný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevný koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38379 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na polevu | |
---|---|
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na těsto | |
150 g | Cukr krupice |
40 g | Kakao |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 116,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvoubarevný koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto: Máslo ušleháme s vejcem a cukrem, postupně přilijeme mléko a přisypeme mouku, těsto vyšleháme a nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a rozetřeme. Do druhé poloviny těsta důkladně vmícháme kakao a nalijeme rovnoměrně na světlé těsto. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Než se koláč upeče, vyšleháme z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy polevu, kterou rozetřeme na hotový koláč. Podáváme nakrájené na kostky, aby vynikla barevnost koláče. |