Jednoduchý recept

Omáčka villeroi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 3849

Ingredience

1 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 g Šunka dušená
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 684kJ
2% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 193 mg
17% Bílkoviny 10 g

Omáčka villeroi postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla.

2

Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut.

3

Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme.

4

Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům.

5

Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept