Omáčka villeroi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka villeroi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3849 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 162,7mg |
Draslík | 552,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 173,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka villeroi postup přípravy receptu:
1 | Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla. |
2 | Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut. |
3 | Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme. |
4 | Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům. |
5 | Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat. |