Guláš z kančího bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z kančího bůčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38503 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
600 g | Kančí bok |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 234,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z kančího bůčku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a chvilku zarestujeme. Poté vmícháme papriku a zalijeme vodou. Směs ochutíme kořením, osolíme a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. |
3 | V mezičase uvaříme doměkka zelí a scedíme je. |
4 | Do téměř udušeného masa vmícháme zelí a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Guláš alespoň pět minut za stálého míchání povaříme. |