Turýnské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turýnské rizoto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38590 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
125 g | Houby čerstvé |
250 g | Játra kuřecí |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
175 g | Rýže Arborio |
60 g | Rýže neloupaná (Natural) |
125 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 734,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Olej slunečnicový, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Rýže neloupaná (Natural), Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turýnské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi s olejem osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nasekanou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu. |
2 | Přidáme oba druhy rýže a průběžně promícháváme a opražíme. Pak vložíme nakrájené připravené houby a přilijeme horký kuřecí vývar. Přikryjeme a podusíme 25 minut.Zatím rozehřejeme na pánvi zbývající máslo. Vložíme kuřecí játra a smažíme je průběžně promícháváme a smažíme dozlatova 4-6 minut. |
3 | Játra přimícháme zlehka do rýže. Přidáme rajčata, podle chuti sůl a pepř. Podusíme jen velmi krátce, až se vsákne všechna tekutina. Podáváme horké, ozdobené parmezánem a rozmarýnem. |