Sezamové preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sezamové preclíky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 38635 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kávová lžička | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 851,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 70,2mg |
Vláknina | 725,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sezamové preclíky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a cukr a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a pak přidáme mouku a špetku soli a 10 g sezamového semínka. Těsto mícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne měkké těsto. Pak necháme 20 minut kynout. |
2 | Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl. Hněteme minimálně pět minut, poté těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto zlehka promícháme a necháme ještě 10 minut dokynout. Rozdělíme na 8 částí, každou vyválíme na kuličku a pak na ovál, který rozválíme až do dlouhé šňůrky asi 40 cm dlouhé, ze kterých spleteme preclík. |
3 | Preclík dáme na lehce pomoučený plech a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě 30 minut dokynout, pak vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 220 stupňů Celsia cca 20 minut. |