Venkovská cibulačka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovská cibulačka se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38739 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 150,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovská cibulačka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme na polovině sádla dorůžova, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zaprášíme paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vodou, osolíme a na mírném ohni za občasného míchání povaříme 20 minut. |
2 | Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme je na zbylém sádle. Hotovou polévku nalijeme do mísy, osmažený rohlík a nastrouhaný sýr dáme zvlášť do misek, aby si každý doplnil polévku podle svého. |