Kovbojský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kovbojský hrnec
Kovbojský hrnec
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38746 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
500 g | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
30 g | Pažitka |
150 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1 g | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 411,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kovbojský hrnec postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi s olejem ji vyškvaříme. Přidáme nasekanou cibuli a osmažíme ji za občasného míchání dozlatova. |
2 | Přidáme kukuřici, smetanu a podusíme 2 minuty. Rozmixujeme |
3 | 3-4 lžíce kukuřice dohladka a dáme zpět do pánve. |
4 | Vložíme fazole a zvolna podusíme za občasného míchání 5-10 minut do zhoustnutí. |
5 | Přidáme sůl, tabasko podle chuti a přimícháme pažitku. Pokrm posypeme zbylou pažitkou a servírujeme. |