Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38747

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Kukuřičná krupice T 600
0,5 polévková lžíce Majoránka
1,1 dl Mléko plnotučné
100 g Mozzarella
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Rajčata sušená sterilovaná
100 g Sýr Čedar
2,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
16% Sacharidy 58 g
38% Tuky 28 g
37% Sodík 749 mg
40% Bílkoviny 23 g

Sýrová polenta postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, omyjeme a spodní část odřízneme. Hlavičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně posekáme lístky čerstvých bylinek tymiánu a majoránky. Očistíme cibuli s česnekem a drobně pokrájíme. Sýry nakrájíme na malé kostičky. Sušená sterilovaná rajčata rozkrájíme na menší kousky.

2

V hrnci přivedeme k varu 1.1 dl mléka, zmírníme teplotu, přidáme sůl (1 lžičku) a pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici. Za občasného míchání ji pomalu vaříme, necháme jen probublávat, přibližně 20 minut. Když kukuřice zhoustne na kaši, odstavíme ji z plotny. Do polenty přimícháme kostičky sýru a 1 lžíci másla.

3

Než se polenta uvaří, v pánvi rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme rajčata, žampiony, bylinky a vše zprudka restujeme dozlatova. Podle chuti houby osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme z plotny.

4

Polentu se sýrem rozdělíme do talířů, na každou porci kaše doprostřed dáme usmažené žampiony s rajčaty a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept