Lilek na grilu s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek na grilu s pestem
Lilek na grilu s pestem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38765 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
15 g | Bazalka |
500 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
75 ml | Olej olivový |
40 g | Pesto |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 298,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek na grilu s pestem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme lilek na tenké plátky. Plátky dáme do cedníku, dobře osolíme a 30 minut necháme stát. Scedíme a osušíme papírovým ubrouskem. |
2 | Plech lehce vymažeme trochou olivového oleje a položíme na něj jednu vrstvu lilku. Potřeme třetinou oleje, dáme pod horký gril 7 cm od žáru a necháme 5 minut mírně zhnědnout. Obrátíme, potřeme druhou třetinou oleje a grilujeme dalších 5 minut. |
3 | Lilek zalijeme zbývajícím olejem a octem. Necháme vychladit. Každý plátek natřeme pestem, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. Pokrm by měl mít pokojovou teplotu. |