Pikantní omáčka k těstovinám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka k těstovinám
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38791 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
350 g | Těstoviny vařené (průměr) |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 410,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Těstoviny vařené (průměr), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka k těstovinám postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme veškerou zeleninu a nakrájíme ji na malé kousky. |
2 | Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, vodu a protlak. Vaříme zhruba 15 minut. |
3 | Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř, chvilku povaříme a servírujeme k těstovinám. |