Filé zapečené s cuketou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapečené s cuketou a česnekem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 38948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 25,7mg |
Vláknina | 257,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé zapečené s cuketou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na 1 lžíci rozpáleného másla osmahneme omyté, osolené a opepřené porce filé. Vyjmeme je a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. |
2 | Ve výpeku v pánvi osmahneme omytou, na plátky nakrájenou cuketu, položíme ji na filé a posypeme nasekanými stroužky česneku. Vše pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |