Salát zelný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát zelný
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3900 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Deko |
6 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika červená |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,7 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 138,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát zelný postup přípravy receptu:
1 | Pokrájené zelí, mrkev, celer dáme do vhodné nádoby. |
2 | Přelijeme vřelou osolenou vodou a na 2 hodiny odstavíme. |
3 | Vrstvíme do nádob zelí a prokládáme další zeleninou. |
4 | Přidáme nať a plnou nádobu zalijeme horkým nálevem připraveným z deka. |
5 | Uzavřeme a po třech dnech konzumujeme. |