Ruský boršč z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský boršč z červené řepy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39092 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Brambory |
100 g | Celer řapíkatý |
500 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Pórek |
200 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 862,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 102,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Červená řepa, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana jihočeská zakysaná15%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský boršč z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci na rozpáleném másle osmažíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný celer, mrkev, všechny suroviny zalijeme vývarem a pod poklici vaříme 20 minut. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do vařící se polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Před dokončením vaření podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ihned porcujeme na talíře, do středu položíme 1 lžíci smetany, posypeme drobně nasekaným póremk a podáváme. |
Poznámka
Polévku servírujeme teplou na vyhřátém talíři, a že je to ruský boršč, tak vhodnou přílohou jsou pečené pirožky.