Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39150

Ingredience

1 polévková lžíce Baharat
700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
3 polévková lžíce Sirup Golden
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
11% Sacharidy 39 g
34% Tuky 25 g
1% Sodík 18 mg
94% Bílkoviny 53 g

Řecké hovězí špízy postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, zázvor, kmín, koření baharat a minutu restujeme. Přidáme golden sirup a vaříme ještě další minutu.

2

Sušené švestky zalijeme teplou vodou a necháme 30 minut bobtnat.

3

Hovězí roštěnou nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme směsí koření a golden sirupu. Necháme 60 minut marinovat.

4

Maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špejle maso a sušené švestky.

5

Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme. Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept