Jednoduchý recept

Francouzský hovězí steak na pepři

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39159

Ingredience

100 ml Brandy
800 g Hovězí svíčková
150 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
5 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
1% Sacharidy 5 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 218 mg
83% Bílkoviny 47 g

Francouzský hovězí steak na pepři postup přípravy receptu:

1

Kuličky pepře čtyř barev nasypeme na vál a pomocí válečku je rozdrtíme.

2

Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, trošku je naklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném pepři.

3

V pánvi rozpustíme máslo a na prudkém ohni steaky osmahneme, poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

4

Do ještě horké pánve nalijeme brandy a zapálíme, necháme vyhořet a poté přilijeme hovězí vývar. Povaříme asi 10 minut.

5

Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a necháme povařit, dokud není omáčka dostatečně hustá. Nakonec do omáčky přimícháme kousky másla.

6

Opečené steaky servírujeme na připravené talíře a poléváme smetanovou omáčkou.

7

Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept